2025 yarıyıl yatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği atamaları yapıldı: MEBBİS il içi il dışı atama sonuçları

Clara

Administrator
Yönetici
2025 yarıyıl yatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği atamaları yapıldı: MEBBİS il içi il dışı atama sonuçları

Öğretmenlerin il içi ve il dışı atama (tayin) sonuçları için geri sayım sona erdi. Millî Eğitim Bakanlığınca, mazerete bağlı yer değişikliği kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin mazerete bağlı atamaları yapıldı. Öğretmenler, il içi il dışı atama sonuçlarını MEBBİS sistemi üzerinden görüntüleyebilecek.

UAb_GlqCuUSDaO6vLLlB2w.jpg

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin, Bakanlık kadrolarında görev yapan öğretmenlerden Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde sayılan "aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenler"den birine bağlı olarak mazereti bulunanların yer değiştirme başvuruları tamamlanmıştı.
M0rxfRSivEOkiWe9PvnyVg.jpg

Atamalar 16 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirildi.
p4ZCOilI9Uqq3reO--Ql_g.jpg

Yapılan açıklamada; ".Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlerden aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlerden birine bağlı olarak mazereti bulunanlar için yayımlanan 2025 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Duyurusu kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yer değiştirmeleri gerçekleştirildi." denildi.MEBBİS İL İÇİ İL DIŞI ATAMA SONUCU İÇİN TIKLAYIN
CLwN78KHDkqh2Ci4rwfW7g.jpg

Ataması gerçekleştirilenlerin ayrılma işlemleri, 17 Ocak 2025 tarihi itibarıyla yapılacak.

Geri