Her evde bulunan ve çeşitli alanlarda kullanılabilen elma sirkesi, genellikle vücuda olan faydalarıyla biliniyor. Suyla karıştırınca tüketilebilen elma sirkesi, özellikle diyet yapanların vazgeçilmezi. Çünkü elma sirkesinin yağ yakıcı etkisi olduğu düşünülüyor. Bağışıklığa iyi gelen vücudu hastalıklara karşı koruyan elma sirkesi aslında göründüğü kadar masum değil. Elma sirkesinin vücuda pek çok zarar bulunuyor.
Elma sirkesi, sağlık açısından birçok faydası olan bir gıdadır. Ancak, elma sirkesinin yanlış ve aşırı tüketimi bazı zararları da beraberinde getirir.
Elma sirkesinin asidik yapısı vücudunuza sandığınızdan çok fazla zarar verebilir. Elma sirkesi, su ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmek, risk faktörlerini artırabilir.
Her evin mutfağında bulunan ve çeşitli şekillerde tüketilen elma sirkesinin vücudunuz için zararlı olabilir mi?
Elma sirkesi damıtılmış beyaz sirkeden daha yumuşak, daha meyveli, daha ekşi bir tada sahiptir ve açık altın rengi bir renge sahiptir. Elma sirkesi, neredeyse hiç kalorisi veya yağı olmadığı için en sevdiğiniz yemeklere lezzet katmak için besleyici bir yol oynar. Elma sirkesinin sağlığa aydaları herkes tarafından bilinir. Ancak elma sirkesi tüketimi sağlık için riskli olabilir.
Günde iki kez bir bardak suyla karıştırılmış iki yemek kaşığı elma sirkesi tüketmenin faydaları yapılan çalışmalarla değerlendirildi.
Araştırmacılar, 8 haftalık deneyin sonunda içeceğin diş minesini aşındırabileceğini keşfetti. Diş minesinin kaybı geri döndürülemez ve kalıcı olduğundan, mümkün olduğunda buna katkıda bulunabilecek eylemlerden kaçınmak zorunludur.
Tanısal bir endoskopi, uzun süreler boyunca elma sirkesi tüketen ve yemek yutmada zorluk çeken birkaç kişide tüm yemek borusunun astarının tamamen çiğ olduğunu ortaya koydu. Her gün seyreltilmemiş elma sirkesi dozları uygulayarak bir hata yaptılar. Bu zarar, elma sirkesinin aşırı asidik bileşiminden kaynaklanır.
Elma sirkesi yiyeceklerin mideden alt sindirim sistemine geçme hızını yavaşlatabilir. Bu, kan dolaşımının besinleri daha yavaş emmesine neden olabilir. Yiyecekler midede uzun süre kalır ve midedeki sinirlerin işlev bozukluğu nedeniyle tipik bir hızda boşaltılmaz.
Uzun bir süre boyunca verilen yüksek dozda elma sirkesi, bir vaka raporunda düşük kan potasyumu ve kemik kaybıyla ilişkilendirilmiştir. 28 yaşında bir kadın, altı yıl boyunca her gün suyla seyreltilmiş sekiz ons (1 su bardağı) elma sirkesi içti. Düşük potasyum seviyeleri ve diğer kan kimyası sorunları hastaneye yatmasına neden oldu. Kadının doktorları, her gün çok miktarda elma sirkesi aldığı için, kanının asitliğini dengelemek için kemiklerinden minerallerin sızdığını düşünüyor.
Elma sirkesinin içmeden önce her zaman seyreltildiğinden emin olun. Ek olarak, seyreltilmiş elma sirkesini az miktarda ve ideal olarak yiyecekle birlikte tüketmek çok önemlidir. Aksi takdirde, istenmeyen ve tehlikeli yan etkiler geliştirme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.