İstanbul Avcılar'da plastik geri dönüşüm tesisinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Akaryakıt istasyonun bitişiğindeki yangın 20 ilçenin itfaiye ekibinin müdahalesiyle yaklaşık 6 saatte söndürülebildi. Can kaybı ya da yaralanan yok ancak tesis ve çevresindeki depolar tamamen yandı.

İstanbul'un Avcılar ilçesi Tahtakale Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi Servis Sokak'taki plastik geri dönüşüm tesisinde dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın, ekiplerin yaklaşık 6 saat süren çalışmalarının ardından kontrol altına alındı.

Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Bağcılar'ın da aralarında bulunduğu 20 ilçeden itfaiye ekiplerinin sevk edildiği yangın nedeniyle tesisin çevresinde yoğun duman oluştu.

İtfaiyenin yanı sıra AFAD, TÜDAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği ekipleri de çalışmalara destek verdi. Yangının çıktığı alanda park halindeki bazı araçlar da alevler arasında kalarak kullanılamaz hale geldi.

Yangın çıkan geri dönüşüm tesisinde yaklaşık 10 yıldır çalışan Halil Topal, gözyaşları içinde itfaiye ekiplerinin çalışmasını izledi. Yaşadıklarını anlatan Topal, "Yaklaşık 10 senedir beraberiz burada. Ben buranın ustasıyım, ama kendi işim gibi devam ettim her zaman. Burada biz ağabey, kardeş gibi çalışıyorduk. Yaklaşık 10 seneden beri olan birikimimiz gitti hepsi." dedi.

Öte yandan, TÜDAK ekipleri, yangının çıktığı yerde buldukları bir kediyi güvenli alana getirerek su içirdi. Ekiptekiler "Tüdak" ismini verdikleri kediyi sahiplenerek, araçlarına aldı.

Yangının çıktığı alanda zaman zaman atıklardan ufak çaplı alevlenmeler olurken, itfaiye ekipleri olay yerinde bir süre daha soğutma çalışması yapacak.