İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Aziz milletim, sevgili Adıyamanlılar, kıymetli misafirler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Çelikhan'dan Besni'ye, Gölbaşı'ndan Kahta'ya Adıyaman'ın tüm ilçelerinde köylerinde yaşayan kardeşlerime selamlarımı iletiyorum. Bizleri takip eden Hatay, K.Maraş ve Malatya'daki kardeşlerime saygılarımı sevgilerimi gönderiyorum. Hepimizi derinden sarsan, milletimizin hafızasından silinmeyecek izler bırakan 6 şubat depremlerinin yıl dönümünde siz kardeşlerimiz ile bir aradayız. Yitirdiğimiz 53 bin kardeşimizin her birine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.
ÜMİTSİZLİĞE KAPILMADIK
6 Şubat gecesinin acısını ilk günkü tazeliğiyle kalbimizde hissediyor, milletimizin dayanışması ve devletimizin desteğiyle deprem bölgemizi yeniden ayağa kaldırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 6 Şubat sarsıntıları 85 milyon olarak hepimizi derinden etkiledi. Birçok ülkenin yüz ölçümünden daha büyük alanda meydana gelen depremlerden 14.5 milyon vatandaşımız etkilendi. Asrın felaketi ülkemiz için doğrudan 104 milyar dolar, dolaylı olarak da 150 milyar dolarlık ağır bir maliyete yol açtı. Hem millet hem de devlet olarak bir an olsun ümitsizliğe kapılmadık. Yüreklerimize düşen ateşi söndürmek için gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan, sabırla, azimle çalıştık.
Deprem tam evinin önünde durdu! 5'le başladı, 40'a çıkardı: 'Küllerimden doğdum'
Azerin'den 6 Şubat ağıdı! 'Bir kez söyledim ikinci kez söyleyemedim'
Kandilli'den Ege'deki depremle ilgili açıklama! Tsunami ve volkan patlaması olur mu?